car-691564_640

Prima noastră perioadă de acomodare în Germania nu a fost una lipsită de griji, de noi provocări sau de situaţii în care nu vedeam nicio rezolvare. Dinainte să ajungem pe tărâmul nemţilor ne-am pus întrebările: Unde vom sta? Ce vom lucra? Cum ne vom descurca cu limba?

Încet încet, lucrurile au început să se rezolve. Am găsit şi un loc unde să stăm, ne-am făcut prieteni printre nemţi, care ne-au ajutat cu acomodarea şi cu facturile în germană, pe care evident nu le înţelegeam. Dar când o situaţie se rezolva, alta apărea la orizont şi ne întrebam din nou cum o vom scoate la capăt.

De reţinut, provocările nu s-au terminat şi încă trecem prin ele chiar şi acum la circa şase luni de când suntem aici. Încă nu descifrăm facturi, nu pot să pricep tot ce zice casiera de la Lidl, predica de la biserică pare interesantă, însă nu o înţelegem. Prindem câte un cuvânt, două. Ce mi se pare interesant, e că Domnul, deşi ne vede câteodată neputincioşi şi aude toate rugăciunile noastre, stă până în ultima sută de metri ca să acţioneze – câteodată spre disperarea noastră. Însă apoi, ca o ploaie care vine deodată pe o zi însorită şi nu durează mult – aşa rezolvările vin şi uităm imediat cât de grea a fost furtuna.

Cred că asta e încrederea pe care Dumnezeu încearcă să o şlefuiască în noi. Să ne bizuim pe El chiar dacă nu vedem nimic, chiar dacă suntem pe marginea prăpastiei fără nicio scăpare.

Eram conştienţi că nu e totul roz, însă câteodată ai nevoie şi de o zi însorită, nu doar de zile posomorâte şi ploioase. Aşa a fost aici în ultima perioadă. De dimineaţă şi până seara ploua. Soarele nu se chinuia să apară. Însă azi cerul s-a înseninat. Eşti recunoscător pentru o astfel de zi. E o zi în care îmi reamintesc că Dumnezeu e în controlul tuturor lucrurilor. Că e Domn asupra furtunilor şi la cuvântul Lui se opreşte timpul în loc. La cuvântul Lui se deschid uşi şi se dărâmă ziduri.

Astăzi îmi amintesc de toate momentele în care El ne-a dat biruinţă şi a făcut orice lucru frumos la timpul lui. Aşteptăm cu nerăbdare următoarele provocări pentru a vedea minunile lui Dumnezeu.

„căci El vă va da ploaie la vreme, vă va trimite ploaie timpurie şi târzie, ca odinioară.”[1]

 

 

[1] Biblia, Ioel 2.23b

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s